Hoe lang duurt een ijshockeywedstrijd? (Hoeveel periodes zijn er) (2024)

Hoe lang duurt een ijshockeywedstrijd? (Hoeveel periodes zijn er) (1)

ijshockey is een sport met timings iets anders dan andere sporten. Terwijl de meeste spellen worden gespeeld met twee helften, ijshockey niet. dus, hoe lang is een hockey wedstrijd? hoeveel ijshockeyperiodes zijn er?In totaal duren ijshockeywedstrijden ongeveer 2 tot 3 uur vanaf het moment dat de puck is gevallen tot het einde van het spel, inclusief rust, pauze en mogelijke overuren. Maar volgens de hockeyregels is de officiële duur van een NHL hockeywedstrijd 60 minuten (3 periodes * 20 minuten = 1 uur).

op deze pagina wil ik met u praten over alles wat u moet weten over de regels rond ijshockey periodes, en Ik wil zelfs een beetje van de geschiedenis aansnijden.

  • Hoeveel Ijshockeyperiodes Zijn Er?
  • Waarom Heeft Ijshockey Drie Menstruaties?
  • Hoe Lang Duurt Een Ijshockeyperiode?
  • Hoe lang Is de pauze tussen Ijshockeyperiodes?
  • wordt ijshockey-overwerk beschouwd als een periode?
  • conclusie

Hoeveel Ijshockeyperiodes Zijn Er?

het maakt niet uit welk niveau hockey wordt gespeeld; er zullen altijd drie normale speelperioden zijn. In het geval van een gelijkspel wordt een extra periode toegevoegd als ’tiebreaker’ om een winnaar te bepalen.

In de NHL Play-offs zou er een onbeperkt aantal periodes van 20 minuten kunnen zijn als er geen winnaar kan worden bepaald, hoewel ik daar binnenkort meer over ga vertellen.

Waarom Heeft Ijshockey Drie Menstruaties?

Hoe lang duurt een ijshockeywedstrijd? (Hoeveel periodes zijn er) (2)

je bent misschien geïnteresseerd om te weten dat tot de vroege jaren 1900, de manier waarop ijshockey werd gespeeld iets anders was.Tot 1910 was ijshockey een wedstrijd van twee helften. Er zou nog steeds 60-minuten op de klok, maar het spel zou worden opgesplitst in twee halve dertig minuten in plaats daarvan.

het probleem was dat de langere helften van het spel betekende dat het ijs helemaal in de war raakte en de spelers vermoeid waren. Kortom, de kwaliteit van het spel werd belemmerd, en het maakte ijshockey niet zo aantrekkelijk om naar te kijken tijdens het laatste deel van het spel.

de regelmakers besloten dat het splitsen van het spel in drie periodes gemakkelijker zou zijn op het ijs en op de spelers. De belangrijkste reden waarom we nu drie perioden zien is dat het ijs tussen de perioden kan worden overstroomd.

dit zal de spelers in staat stellen om te rusten, maar, nog belangrijker, het zal het ijs te verversen, dus zodra alle spelers terug op dat ijs, kunnen ze vrij rondschaatsen zonder zich zorgen te maken over al die diepe krassen en dergelijke in het ijs!

Hoe Lang Duurt Een Ijshockeyperiode?

een ijshockeyperiode in de NHL duurt 20 minuten. Natuurlijk zal in de praktijk de tijd voor elke periode langer zijn dan dit. Er zullen vaak meerdere onderbrekingen in het spel. Dit betekent dat een periode veel langer kan duren dan 20 minuten.

het is niet ongewoon dat ijshockeywedstrijden meer dan 2,5 uur duren wanneer alle onderbrekingen in de vergelijking zijn verwerkt.

ijshockey gespeeld op het junior niveau zal ook periodes hebben die 20 minuten duren. Echter, er gaat een groot verschil met de NHL zijn. Als er een stilstand op het ijs is, stopt de klok niet met aftellen. Dit betekent dat menstruaties altijd precies 20 minuten zullen duren. De totale tijd doorgebracht op het ijs zal altijd 1 uur tenzij het spel gaat in overuren.

onze nieuwste video ‘ s x schakel JavaScript in om deze video te bekijken, en overweeg om te upgraden naar AWEB browser die HTML5 video Stick & ondersteunt Bat Sports kunnen ijshockey periodes korter zijn dan 20 minuten?

volgens de NHL-regels mogen hockeyperiodes korter zijn dan 20 minuten. Als er een vertraging van meer dan vijf minuten is aan het einde van de eerste of tweede speelperiode, dan kan de thuisploeg vragen dat de periode vroegtijdig wordt beëindigd. Als de scheidsrechter akkoord gaat, dan zal de periode eindigen voordat de 20-minuten voorbij zijn.

dit betekent echter niet dat de tijd verloren gaat. Elke tijd ‘verloren’ in een periode wordt toegevoegd aan de volgende periode. Bijvoorbeeld; als een periode 5 minuten te vroeg eindigde, en dus slechts 15 minuten duurde, dan zou de volgende periode 25 minuten lang zijn.

Dit is echter niet het enige wat er gebeurt. De eerste 5 minuten van die lange periode worden gespeeld alsof het nog de vorige periode was. Dit betekent dat de teams niet van kant op de ijsbaan zullen wisselen tot 5 minuten in de wedstrijd.

het kan nogal verwarrend zijn om te zien, dus de meeste teams en scheidsrechters zullen proberen om langere periodes te vermijden, tenzij het absoluut noodzakelijk is e.g.een periode moest vroeg eindigen omdat er een ernstige verwonding op het ijs was.

Hoe lang Is de pauze tussen Ijshockeyperiodes?

de NHL is ongelooflijk streng over hoe lang de pauze tussen elke periode is. Voor de meeste spellen is de pauze 15 minuten en 30 seconden. De teams moeten tegen het einde van deze pauze terug op het ijs zijn omdat het op tijd moet beginnen.

indien de wedstrijd op TV wordt uitgezonden, zal deze pauze worden verlengd tot 17 minuten om reclame op de televisie mogelijk te maken, evenals eventuele play-by-play-analyses door de omroeporganisatie.

wordt ijshockey-overwerk beschouwd als een periode?

soort. Het hangt af van de context. Je moet niet vergeten dat in IJshockey, er zijn twee soorten overuren die je kunt hebben.’

het type overwerk dat u het meest waarschijnlijk zult zien, zal tijdens het normale seizoen plaatsvinden. In het geval van een gelijkspel a het einde van de drie periodes, de wedstrijd zal een extra 5-minuten toegevoegd op. In deze vijf minuten zal het spel een ‘golden goal’ formaat nemen.

het eerste team dat in die vijf minuten scoort, wint de wedstrijd. Teams zullen vaak schudden hun team om een beetje meer aanvallende hier, maar als ze dat doen, zullen ze uiteindelijk offeren het punt dat ze opgedaan toen het spel was een gelijkspel na de eerste drie periodes.

na deze vijf minuten zal het spel een penalty shoot-out krijgen. Dat wordt gespeeld totdat een winnaar is uitgeroepen. Er zullen geen periodes meer zijn in een normaal spel van NHL ijshockey. Dezelfde regels zijn waarschijnlijk van toepassing op alle niveaus van het spel.

de play-offs zullen een compleet ander formaat hebben. Als er een gelijkspel is aan het einde van de drie periodes, dan wordt er een extra periode van 20 minuten aan het spel toegevoegd. Nogmaals, dit gaat om een gouden doel formaat te nemen. Als niemand scoort in die periode van twintig minuten, dan kan een nieuwe periode van twintig minuten worden gespeeld.

er is letterlijk geen limiet aan het aantal extra periodes dat gespeeld kan worden tijdens de Play-offs, omdat het spel nooit in een shoot-out zal gaan. Hoewel, over het algemeen, de meeste games zullen worden beslist in die eerste extra periode.

in de Play-offs is er geen straf als een team voor de All-out aanvallende aanpak wil gaan en een aantal van hun spelers wil omwisselen. Dit is echter iets dat in hun nadeel zou kunnen werken. Immers, als ze gaan op de all-out aanval, ze verlaten hun verdediging kwetsbaar, en het kan een verlies in de Play-offs spellen.

conclusie

er is een verrassend aantal ijshockeyregels die het aantal perioden en de duur ervan bepalen. Er zit ook een verrassende hoeveelheid geschiedenis achter deze regels, en die regels hebben het spel volledig door elkaar geschud ten goede.

nog interessanter is dat er slechts een paar sporten zijn waarbij de periode gelijk blijft, ongeacht op welk niveau de sport wordt gespeeld.

Hoe lang duurt een ijshockeywedstrijd? (Hoeveel periodes zijn er) (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5889

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.