recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (2024)

  • Redactie delicious.
  • lijstjes

Wat ons betreft kan het iedere dag van de week ’taco tuesday’ zijn, zoals de Amerikanen de dinsdag graag dopen.

Een taco is méér dan lekker: sappig vlees, frisse groenten, romige saus en pittige kruiden… daar krijg je toch trek van? In Zuid-Amerika is de taco ook een sociaal fenomeen: je maakt en eet ze met familie of vrienden. Iedere Mexicaanse regio heeft weer zijn eigen stijl. Van de klassieke al pastor in Mexico-Stad tot taco’s met schaaldieren in Baja California.

Lees ook: wat is het verschil tussen taco en tortilla? Yvette van Boven legt uit!

Inmiddels hebben chefs wereldwijd hun draai aan de taco gegeven. Wij ook. Hieronder vind je onze favoriete recepten. Van typisch Mexicaans, tot Amerikaans en met Caribische invloeden.

12x recept voor taco’s

taco’s met witte-koolsla, bonen & tomatensalsa

Minta & Mae koken vegetarische gerechten met een seizoensgroente in de hoofdrol. Dit keer is dat witte kool, waarmee ze heerlijke taco's met witte-koolsla, bonen en tomatensalsa maken.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (1)

Surf & turf taco’s van de BBQ met geroosterde ananas

Surf en turf! Rood vlees in combinatie met zeevruchten is wat ons betreft écht een zomerklassieker. Deze variant met een salsa van geroosterde ananas is zalig en precies wat je nodig hebt tijdens een lange, warme avond.

Je maakt deze surf and turf op de barbecue, uit de oven of van de grillplaat. Ga voor de beste ingrediënten, liefst van de lokale markt, neem wat (grill)tijd en het resultaat zal je verbluffen.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (2)

taco’s con carne guisada (gestoofd rundvlees)

In samenwerking met NEFF en hun chef Andy maakten we een aantal wereldse gerechten. De keuken van NEFF heeft namelijk alles om de lekkerste gerechten in te maken. Favoriet zijn deze Mexicaanse taco’s con carne guisada: zacht gestoofd rundvlees.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met NEFF. Voor de bereiding maakten we gebruik van de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging en de oven met Slide&Hide® deur.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (3)

smokey soft taco’s met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa

Taco’s zijn altijd een goed idee. Dit recept voor smokey soft taco’s maak je met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa. Liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarisch gehakt!Maak ook eens deze zoete-aardappelchips met kruidig gehakt en tomatensalsa.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (4)

arubaanse vistaco

Met deze Arubaanse vistaco van chef-kok Urvin Croes waan je je direct in vakantiesferen! Het gerecht bestaat uit: adobo gemarineerde tonijn, geserveerd met zoet zure ananas, guacamole, ingelegde cherrytomaten, uienringen, spinazie tortilla, sla, geroosterde jalapeno gel, limoen creme fraiche, shiso green cress en doritos dust.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (5)

mosseltaco’s met piripirisaus

Bart van Olphen weet álles over Zeeuwe mosselen. Ook hoe je ze het lekkerst klaarmaakt. In een taco bijvoorbeeld, met daarbij zachte avocado, pittig jalapeño en zoete maïs.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (6)

taco’s met doperwten-paprikavulling

Mexicaanse avond bij delicious. en bij jou op tafel, dankzij dit recept voor taco’s met doperwten-paprikavulling en gehakt. Ga je liever voor een vega versie? Vervang dan het rundergehakt voor quorngehakt. Easy!

Maak deze guacamole voor on the side.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (7)

Mexicaanse taco’s met kip en grilled ananas salsa

Taco's zijn een van de bekendste Mexicaanse gerechten. Deze taco klassieker met kip en gegrilde ananassalsa moét je eens geproefd hebben.

Ook méér dan de moeite waard: deze mini pita pizza met spruitjes en een kwarteleitje.

Taco's zijn perfect voor doordeweeks: deze variant met kipdijfilet en zoetzure ananassalsa is klaar in 20 minuten. Wij maakten ze met de Solis Deli Grill, een handige, veelzijdige tafelgrill. Van het roerbakken van de ui en ananas, tot het grillen van de kip: het kan allemaal met hetzelfde apparaat. Handig!

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (8)

taco’s met crispy spiering

‘Spiering is een piepklein visje dat in grote scholen rondzwemt. Zijn bijnaam is komkommervisje, omdat verse spiering naar komkommer ruikt. De visjes zijn zo klein dat je ze met huid en haar kunt opeten. De meegebakken graatjes geven een lekkere crunch. In Nederland eten we weinig spiering, terwijl het in Frankrijk (petit friture!) en meer Zuid-Europese landen als een delicatesse wordt gezien. Niets zo lekker als deze gemarineerde visjes in een kruidige vistaco met romige avocado, pittige jalapeño en frisse tomaat.’ Gefrituurde spiering is ook erg lekker met saffraanmayonaise. Klik hier voor het recept.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (9)

Mexicaanse panuchos & cochinita pibil

Iedereen die zich een weg door Mexico gegeten heeft, zal warme herinneringen hebben aan deze karakteristieke snack & stoof. Ben je nog nooit aan die kant van de wereld geweest? Dan boek je gewoon een vliegensvlug food-retourtje met dit recept. Typisch Mexicaans streetfood maak je namelijk net zo makkelijk zelf en de smaak zal er niet minder om zijn. Wedden dat je het niet snel meer uit je hoofd krijgt?

De smaak te pakken? Ga dan lekker los met Mexicaanse tamales of taco’s con carne guisada.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (10)

maïstortilla met carnita en ananassalsa

Velen associëren de Mexicaanse keuken met een instant-tacopakket. Wij laten je zien dat er achter deze culinaire kitsch een authentieke keuken verscholen zit.

Lees hier wat het verschil is tussen een taco en een tortilla!

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (11)

ontbijttaco’s uit Californië

Californië is een culinaire smeltkroes. Goudkleurige stranden, hoogstaande gastronomie, biologisch en ultravers: je vindt het allemaal op deze vruchtbare bodem. Het is ook de bakermat van de organic food revolution én de plek waar de eerste keukens in busjes oppopten.

Loop je in het zonnige Californië op jeflip flopsde deur uit? Dan moet je een hoop moeite doen om géén foodtruck tegen te komen.

De smaken die deze keukens op wielen te bieden hebben zijn uitgesproken en memorabel. Super sappige citroenen, steenfruit vol smaak, pittige pepers en veel verse kruiden bijvoorbeeld. In combi met de enorme culturele diversiteit is Californië een waar eetparadijs.

Van Mexicaans tot Koreaans, je vindt het allemaal terug in de easy fusion keuken en dat levert spannende smaken op! Dat gevoel boots je makkelijk thuis na met deze groovy ontbijttaco’s. Ontbijten met taco’s? Jazeker: het leven is te kort om dat niet te doen.

naar recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (12)

Bekijk ook: 20 gezonde zomerrecepten – onder 600 calorieën

door ons aanbevolen

  • Nu in de winkel: delicious. Fiesta Mexicana!

  • Nieuw op Netflix: een foodserie over taco's: Las Crónicas Del Taco

  • smokey soft taco's

  • kisir recept

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (17)

Meer artikelen

AVG: onze 32 favoriete recepten met Aardappelen, Vlees of Vis en Groente

gezonde lunch salades: 14 recepten voor iedere dag

5 recepten met haring, want het seizoen van de Hollandse Nieuwe is weer gestart

4x bakrecepten met groente en fruit uit het seizoen

recept voor taco's: 12 varianten voor een fiësta Mexicana | delicious.magazine (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6137

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.